Akustiikan & muotoilun osaamista

Vuonna 1949 perustettu Caimi on yksi Euroopan johtavista design -valmistajista, jonka tuotteet sopivat kotiin-, toimistoon- tai julkiseen tilaan. SNOWSOUND  -mallisto tarjoaa huippuluokan akustiikkaratkaisuja. Laaja mallisto pitää sisällään paneelit, sermit, kankaat, verhot sekä myös kalusteet. Caimi on myös kehittänyt myös ääntä vaimentavia materiaaleja ja patentoituja akustiikkaratkaisuja. INTERIORS -mallistoon kuuluu sisustustuotteita.

Suosituimpia ovat olleet hyllystöt – ikoninen yli 30 vuotta vanha ja äskettäin ulkokäyttöön päivitetty Socrate, sekä Compasso D’Oro -palkittu Big. Mallistoon kuluu myös joukko tilanjakajia, roskiksia ja vaatenaulakoita, sekä viestintään ja opastukseen soveltuvia tuotteita. Caimi on voittanut lukuisia kansainvälisiä muotoilupalkintoja mm. Compasso D’Oro & German Design Award -palkinnon 3 kertaa ja saanut myös DesingEuropa Award -palkinnon.

Snowsound Technology, Snowsound Fiber -kankaat ja Snowall-tuotteet ovat saaneet Greenguard Gold -sertifikaatin. Tämä osoittaa, että ne ovat vähäpäästöisiä tuotteita ja parantavat sisäilman laatua. Tuotteet ovat myös palasuojattuja. Caimi työskentelee tunnetuimpien italialaisten ja kansainvälisten suunnittelijoiden ja arkkitehtien, mutta myös nuorten, tulevien suunnittelijoiden kanssa. Yritys on sitoutunut parantamaan akustiikkaratkaisuilla ihmisten psykofyysistä hyvinvointia.

Tätä varten Caimi on perustanut kaikille avoimen Open Lab -laitoksen, jossa on 7 futuristista laboratoriota, jotka on omistettu teknologian, akustiikan ja fysiikan teoreettiselle ja soveltavalle tutkimukselle. Tutkimuslaitoksen tarkoituksena on tehdä kokeita äänen käyttäytymisestä, ihmisen havaintokyvystä ja äänen vaikutuksista ihmisiin. Caimi ei tee vain ääntä vaimentavia paneeleja, vaan kokonaisuuksia, jotka sisältävät valaistuksen, kankaat, verhot ja kalusteet. 

tutustu!

SNOWSOUND

kalusteet & valaistus

kalusteet & valaistus

Info
tilanjako & akustointi

tilanjako & akustointi

Info
sisustus & muotoilu

sisustus & muotoilu

Info

INTERIORS

tilanjako & viestintä

tilanjako & viestintä

Info
säilytys & kierrätys

säilytys & kierrätys

Info
MALLISTO

uutta!

Cilindro

Cilindro

Design Claudio Bellini
Info
Napkin

Napkin

Design Paola Navone - Otto Studio
Info
Snowkin

Snowkin

Design (a+b) Annalisa Dominoni, Benedetto Quaquaro
Info
Snowcurtains

Snowcurtains

Design Caimi Lab
Info

SNOWSOUND

akustiikka

Akustinen mukavuus on hyvinvoinnin perusta jokapäiväisessä elämässämme kaikissa ympäristöissä. Snowsound ääntä vaimentavat paneelit ja kankaat voivat ratkaista akustiikkaan liittyviä ongelmia nopeasti, toimivasti ja turvallisesti – ravintoloissa, baareissa, hotelleissa, toimistoissa, odotus-/transit-alueilla, julkisissa paikoissa ja kirjastoissa, myymälöissä ja kodeissa. Sisustus & muotoilu artikkelissa esittelemme parhaimmat akustiset sisustustuotteet. Näihin kuuluu Compasso D’Oro palkitut Flap & Kilpper. 

Snowsoundin patentoidun teknologian ytimessä on vaihtelevan tiheyden omaavien materiaalien käyttö. Näin paneelit saavuttavat selektiivisen absorption eri taajuuksilla ja optimoivat siten akustisen ympäristön paneelien ohuudesta huolimatta. Kehysten ja saumojen puuttuminen sekä paneelien valmistuksessa käytetyn materiaalin epätavalliset ominaisuudet tekevät niistä erittäin kevyitä, huomaamattomia ja mukautuvat mihin tahansa ympäristöön. Mutta niillä voidaan myös luoda tilaan väriä ja ilmettä!

A -luokan akustiikkaa!

Caimi ei tarjoa vain ääntä vaimentavia paneeleja, vaan kokonaisia järjestelmiä, jotka sisältävät valaistuksen, kankaat, verhot ja kalusteet. Snowsound akustinen muotoilu sisältää esteettiset ja toiminnalliset tarpeet mihin tahansa ympäristöön. Caimi Acoustic Analysis -ohjelmisto yhdistää kaikki Snowsound -luettelossa olevat tuotteet ja suorittaa akustisen laskennan jokaiselle yksittäiselle tuotteelle suoritettujen tarkkojen testien perusteella. Asiakkaan on vain valittava haluamansa tuotteet.

Ohjelmisto huolehtii akustisesta analyysistä ja arvioi tarvittavat määrät. Se on ammattimainen työkalu, joka arvioi tarkasti jälkikaiunta-ajan ennen tuotteiden asentamista ja sen jälkeen. Ohjelmisto ennustaa myös puheen ymmärrettävyysindeksin ja äänenpainetason alenemisen. Ohjelmiston tarkkuuden todistavat yli 100 000 vuosien varrella tehtyä akustista laskelmaa, saadut 2 kansainvälistä palkintoa sekä uusi tutkimuslaboratorio Open Lab, joka mahdollistaa yhä edistyneemmän tutkimuksen kehittämisen.

Patentoitu Snowsound Fibre -teknologia perustuu pehmeisiin yhteenkudottuihin akustisiin polyesterikuituihin, jotka ovat luonnostaan palonkestäviä. Snowsound Fiber -kuidun ja ilman välinen vuorovaikutus mahdollistaa jälkikaiuntasäädön samalla kun ympäristön akustiikkaa säädetään tarkasti hyödyntäen asennustapoja, tuotteen pintaa ja etäisyyttä seinästä. Tämä vähentää ärsyttävää akustista jälkikaikua ja parantaa sekä elämän että työn laatua. Snowsound fibre tuotteisiin voi tutustua tilanjako & akustointi artikkelissa.

Snowsound kalusteilla on korkea akustinen suorituskyky. Ne pystyvät vaimentamaan ääntä vähentämällä sisätilojen kaikua, parantaen äänen laatua ja siten ympäristön hyvinvointia. Raaka-aineiden taitava käyttö ja Snowsound Fibre -teknologiat takaavat poikkeuksellisen akustisen suorituskyvyn. Kalusteet voidaan yhdistää Snowsound-malliston verhoihin, kankaisiin, valoihin tai muihin ääntä vaimentaviin paneeleihin. Perusideana on käyttää erilaisia akustisia teknologioita, jotta sisätilojen akustinen käsittely voidaan optimoida rajoittumatta seinä- tai kattopaneeleihin. Tutustu mallistoon kalusteet & valaistus artikkelissa.

Snowsound -mallistoon kuuluu myös erittäin laaja valikoima pöytä- ja lattiasermejä, jotka usein ovat osa laajempaa tuoteperhettä sisältäen myös kattokiinnitteiset ratkaisut. Varsinkin akustiikkatoteemit ovat käteviä tuotteita. Kaikki tuotteet on verhoiltu Caimi -akustiikkakankailla ja tuotteet ovat hyvin yhdisteltävissä malliston muiden tuotteiden kanssa. Oikean akustiikkaratkaisun löytämisessä voidaan käyttää luovuutta. Enää ei tarvitse vuorata seiniä pelkillä paneeleilla. Koko mallistoon voitte tutustua yllä olevien Snowsound -artikkeleiden kautta.

INTERIORS

sisustustuotteet

Socrate on metallihyllyjärjestelmä, jonka joustavuus mahdollistaa sen käytön tilassa kuin tilassa. Se sopii toimistoon, kirjastoon, näyttelyyn, ravintolaan, terassille tai kotiin. Socrate-järjestelmä koostuu pystytuista, paneeleista ja hyllyistä sekä hyvin laajasta valikoimasta lisävarusteita, jotka on helppo kiinnittää ja vaihtaa. Sisäkäyttöön hyllyä saa kromattuna tai epoksijauhemaalattuna väreinä mattavalkoinen, metallinharmaa tai musta. Ulkokäyttöön hyllyä tehdään mustana ja turkoosin sinisenä. Hyllylevyjä ja lisäosia mm. astiakori on saatavilla myös kahdessa eri vihreän sävyssä. Socrate -hyllystöön on myös saatavilla ulkokäyttöön soveltuvia marmorihyllyjä. Luo järjestystä – sisälle tai ulos!

Big on metallinen kirjahylly, joka on valmistettu tukevista puristetuista alumiinipylväistä ja hyllyistä joissa on visuaalisesti näkyvä etureuna, joka luo muurattujen hyllyjen vaikutelman. Mattavalkoinen viimeistely korostaa tätä vaikutelmaa, koska se muistuttaa suuresti kipsiksi kuorittua ja kalkittua tiiliä. Selkeät ja selkeät muodot tekevät tästä monikäyttöisen esineen, joka sopii yhtä hyvin moderniin, huipputekniseen, klassiseen tai historialliseen ympäristöön. Hyllyt ja poikkipalkit saatavilla teräksestä, mattavalkoisena tai hopeanharmaana. Pystytuet mattavalkoisena tai hopeanharmaana.

Pegaso-pöytä, joka on valmistettu erittäin kevyestä komposiitista, jossa on kerrosrakenne. Se koostuu puuliuskaytimestä, joka on suljettu kahden alumiinilevyn väliin. Päällä on harjattu akryylilevy. Vaihtoehtoisesti pöytä voidaan peittää sementillä tai metallihartsilla. Rakenne on kevyt ja sillä vo avulla voidaan luoda pitkiä pöytiä. Käsintehty työn laatu tekee jokaisesta kappaleesta ainutlaatuisen ja ainutlaatuisen. Sementti- ja hartsiversioiden pöytälevyn tyylikästä muodollista yksinkertaisuutta täydentää rakenteen mutkainen muoto, joka on rakennettu kiillotetusta tai epoksijauhemaalatusta alumiinista.

 

Kaleidos -tuolissa on puhtaat linjat ja ainutlaatuinen joustava istuinosa. Tätä rikastuttaa istuimen ainutlaatuinen pinta, mikä antaa kolmiulotteisia optisia tehosteita ja upeita heijastuksia. Lisäksi erityinen rakenne on epätavallisen miellyttävä kosketukseen. Kuori on valmistettu yhdestä kappaleesta kierrätettävästä polyamidista. Teräksisiä tukikehyksiä on saatavana eri malleina. Tuoliin saa myös  TreviraCS®-verhoilun.

Interiors -mallistoon kuuluu paljon tuotteita, joita voidaan käyttää tapahtumien järjestämisessä. Näihin kuuluu tilanjakamiseen, kulkemisen ohjaamiseen ja viestintään liittyviä tuotteita. Arianna -väliseinäkkeisiin kuuluu nopeasti kasattavia ja purettavia järjestelmiä. Niitä voidaan myös käyttää kylttien ja tietojen näyttämiseen. Battista– malleissa myös ääntä vaimentavia Caimi -kankaita. Näihin kuuluu mm. bioactive polyesteri, jonka hopeaioineilla on antibakteerinen vaikutus.

Mallistoon kuuluu myös Koala – patentoitu kyltti- ja viestijärjestelmä – joka koostuu täydellisestä valikoimasta jauhemaalatusta teräksestä ja läpinäkyvästä PET:stä valmistettuja näyttöjä ja kalvotelineitä, joita saatavana useita kokoja. Koala- ja Koala-T-kaapelilla kiinnitetyt näyttöyksiköt ovat yhteensopivia teräksestä Archimede Display -rakenteiden kanssa, joko liikuteltavissa pyörillä tai paikallaan. Laajaan mallistoon voi tutustua tilanjako -ja viestintä artikkelissa.

Caimi Interiors mallistoon kuuluun myös sisustustarvikkeita, vaateripustimia, koreja, sateenvarjotelineita, työpöytätarvikkeita, jotka on suunniteltu julkisiin tiloihin tai kotiin ja jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin, makuun ja käyttötarkoituksiin. Pieniin ja suuriin tiloihin soveltuvat tarvikkeet näyttävät hyvältä minimalistisessa ympäristössä tai niitä voidaan käyttää sen sijaan luomaan vahva visuaalinen vaikutus. Ero on yksityiskohdissa.

Centolitri on jätteiden erottelua varten suunniteltu roskakori, joka on kokonaan valmistettu epoksijauhemaalatusta teräksestä. Siinä on taitettava kansi ja vuorauksen pidike. Runkovärit harmaa, valkoinen ja musta. Kansivärejä on kuusi. Tuotteeseen on saatavilla erilaisia etikettejä ohjaamaan kierrätystä. Myös värikkäällä muovireunukselle varusteltu Maxi ja kolmiosainen Maximo ovat olleet suosittuja malleja.

maximo-2-795x1024
KESTÄVÄ KEHITYS

Noin 90 % Caimin tuotteista käsitellään 30 kilometrin säteellä keskustehtaasta, jossa logistiikkakeskus myös sijaitsee. Tämä järjestely vähentää merkittävästi tuotteiden kuljetusmatkoja ja vähentää siten ajoneuvojen polttoaineen kulutusta. Caimi käyttää kierrätettäviä tai uudelleenkäytettäviä materiaaleja, mikäli se on teknisesti mahdollista. Tuotanto koostuu pääosin yhdestä materiaalista tehdyistä ja helposti kierrätettävistä esineistä.

Useista materiaaleista valmistetut esineet on useimmiten suunniteltu purettaviksi. Tämä mahdollistaa yksittäisten komponenttien erillisen kierrätyksen. Laadukkaiden materiaalien käyttö yhdistettynä viimeistelyn kestävyyteen pidentää tuotteiden käyttöikää. Snowsound Technology, Snowsound Fiber -kankaat ja Snowall-tuotteet ovat saaneet Greenguard Gold -sertifikaatin. Tämä osoittaa, että ne ovat vähäpäästöisiä tuotteita ja parantavat sisäilman laatua.

Caimi pyrkii ekologisen kestävyyden lisäksi vaalimaan sosiaalista, inhimillistä ja taloudellista kestävyyttä. Open Lab tutkimuslaboritoriot ovat myös muiden käytettävissä akustiikkatutkimusta varten. Yritys tekee yhteistyötä mm. yliopistojen kanssa akustisen hyvinvoinnin kehittämiseksi. Tavoitteena on kehittää tuotteita, materialeeja ja teknologisia ratkaisuja, jotka parantavat ihmisten psykofyysistä hyvinvointia. Samalla kehitetään A -luokan tuotteita. Tämä tarkoittaa, että vähemmällä määrällä tuotteita saavutetaan akustisesti parempia tiloja.