Innovatiivista & toiminnallista muotoilua

Mara on yli 6o -vuotta vanha italialainen yritys, joka on erikoistunut metallituotteiden valmistukseen. Tämä näkyy funktionaalisissa pöydissä, joiden korkeuden säätö ja taitto-ominaisuuden perustuvat tekniikkaan, joka on yrityksen patentoima. Nämä pöydät sopivat hyvin nykypäivän toimistoon, jossa haetaan joustavia ratkaisuja ja mahdollisuuksia muuttaa tilaa tarpeen mukaan. Mara -mallistoon kuuluu myös kierrätetystä polypropyleenistä tehty LOTO recycled-tuoli sekä palkitut ICON -tuolit. Yritys on voittanut kolme German Design Award palkintoa vuonna 2023.

Mara on ISO 9001 sertifioitu yritys, joka on panostanut moderniin ja ekologiseen tuotantoteknologiaan. Kaikki tuotantovaiheet tapahtuvat yrityksen tuotantotiloissa Bresciassa, Italiassa. Tuotteet testataan ensin sisäisesti ja sitten sertifioiduissa kansainvälisissä laitoksissa. Huomiota kiinnitetään turvallisuus- ja palonkestävyysvaatimuksiin sekä eurooppalaisten sertifikaattien noudattamiseen. Suunnittelusta tuotantoon jokainen vaihe on huolellisesti harkittu ja analysoitu ottaen huomioon niiden ympäristövaikutukset.

tutustu!
koti- & etätyöskentely

koti- & etätyöskentely

tutustu!
hotellit- & ravintolatilat

hotellit- & ravintolatilat

tutustu!
koulutus- & kokoontumistilat

koulutus- & kokoontumistilat

tutustu!
työskentely- & kokoustilat

työskentely- & kokoustilat

tutustu!
MALLISTO

uutta!

Follow Me

Follow Me

Design Mara R&D
Info
Timmy Tilting H1050

Timmy Tilting H1050

Design Mara R&D
Info
Icon

Icon

Design Marcello Ziliani
Info

Follow on palkittu ja ainutlaatuinen mekaanisesti korkeussäädettävien pöytien kokoelma. Se on yksi Maran myydyimmistä tuotteista. Pöytien korkeutta voidaan säätää Maran kehittämän ja patentilla suojatun ”ei painovoimaa” -järjestelmän avulla. Follow täyttää eurooppalaisen standardin EN 527-1:2011 pöytä- ja työasemille. Mallisto on saanut myös Euroopan unionin tutkimus- ja innovaatioohjelman huippumerkin.

Täysin mekaaninen korkeussäädettävä järjestelmä ei tarvitse sähköä tai kaasupumppuja. Tämä helpottaa pöydän sijoittamista mihin tahansa huoneeseen. Maran kehittämä tekniikka on hämmästyttävän intuitiivinen, nopea ja hiljainen. Myös isot pöytälevyt nousevat ja laskeutuvat taianomaisesti. Kaikkiin Mara pöytiin on myös saatavilla sähköluukut ja pistokkeet sekä runsas määrä viimeistelyvaihtoehtoja.

Icon on palkittu ADI Design Index 2023:lla (kategoriassa ”Design for Living”), jonka on myöntänyt Associazione del Design Industriale (Teollisen muotoilun neuvosto), joka kerää joka vuosi hienoimmat italialaiset designtuotteet. Tämä arvostettu tunnustus antaa Iconille mahdollisuuden osallistua vuoden 2024 Compasso d’Oroon sen perustamisen 70-vuotispäivänä. Compasso d’Oro syntyi vuonna 1954 Milanossa Gio Pontin ideasta.

Follow Me on tilaa säästävä ja korkeussäädettävä pöytä, joka on suunniteltu istuma- & seisomakäyttöön. Kahvan ja käytännöllisten pyörien ansiosta, ja sitä voidaan siirtää ja käyttää missä tahansa ympäristössä. 

Follow Meeting Large on ansainnut EU:n tutkimus- ja innovaatioohjelman Follow of Excellence -palkinnon. Myös se pitää sisällään Maran patentoidun ”ei-painovoimaa” järjestelmän, jolla voidaan säätää jopa 2800×1400 mm:n kokoisen kannen korkeutta yksinkertaisella kosketuksella. Se on intuitiivinen, nopea ja hiljainen. Tukeva pöydän rakenne koostuu kaksoispohjasta jauhemaalatusta teräksestä ja integroidusta kaapelihyllystä.

Follow Meeting Cone -pöydässä on kartiomainen korkeussäädettävä keskijalka. Kannen saa koossa 1400mm tai 1600mm. Yläosan ja pohjan geometria luo veistoksellisen elementin sisustukseen.

Timmy, Argo ja Savio ovat mallistoja, jotka pitävät sisällään kokoon taittuvat Folding- mallit, kallistettavalla pöytälevyllä varustetut Tilting- mallit sekä pystyyn taittuvat Libro- mallit. Taittopöydät vievät varastossa vain vähän tilaa ja varastointia varten on kuljetusvaunut. Kallistettavat ja pystyyn taittuvat pöydät on helppo kuljettaa ja varastoida silloin kun ne eivät ole käytössä. Folding -taittokansissa on innovatiivinen avausmekanismi, jonka avulla yksi henkilö voi avata ja sulkea pöydän helposti.

Pystyyn taittuvissa Libro -pöydissä on Maran suunnittelema ja patentoima ainutlaatuinen antishock-järjestelmä, joka pystyy pitämään käyttäjän kädet turvassa pöytää avattaessa. Timmy Libro H1050mm on uusin  ja German Design Award palkittu malli Timmy-kokoelmassa. Se on tilaa säästävä pöytä, joka voidaan taittaa vain 50 cm:n kokoiseksi ja jonka kansi on 1050 mm korkea. Timmy Libro pöytien mallistoon kuuluu myös suuria pöytiä joiden ympärille mahtuu jopa 14 henkilöä.

Argo Libro on isokokoinen tilaa säästävä pöytä, joka voidaan taittaa 40 cm:iin. Pöytiä voidaan käyttää konferensseissa, kokouksissa, työryhmissä ja koulutuksissa. Mekaanisen taittojärjestelmän ansiosta tämä pöytä on helppo siirtää yhden henkilön toimesta. Suljettuna se kuljettaa ja se voidaan sijoittaa myös pieniin varastoihin.

Savio monikäyttöisten ja tilaa säästävien pöytien kokoelma laajenee uudella Libro Compact -versiolla. Tunnusomaista sille on jalka, joka on sekoitus kaarteita ja suoria linjoja.

KESTÄVÄ KEHITYS

Mara on sitoutunut hallitsemaan energiatehokkuutta, vähentämään päästöjä, optimoimaan tuotantomenetelmiä ja materiaalien käyttöä. Yhtiö on jo vuosia toteuttanut useita kestäviä hankkeita, joiden tavoitteena on taata ekologisesti vastuullinen tuotanto. Tavoitteena on edistää kierrätysmateriaalien käyttöä sekä vähentää luonnonvarojen käyttöä.

Kokonaan Brescian tuotantolaitoksissa toimiva tuotanto käyttää 200 kW:n aurinkosähköpaneeleja, jotka on asennettu vuonna 2012. Ne kattavat suurimman osan energiatarpeesta. Yhtiö on hankkinut sertifikaatin, joka todistaa, että kaikki yrityksessä käytetty energia on 100 % vihreää ja peräisin yksinomaan uusiutuvista lähteistä.

Äskettäin asennetut Trumpfin innovatiiviset Trulaser Cell 7000 ja Trulaser Cell 7040 numeroohjatulla 2D- ja 3D-leikkauksella ja hitsauksella ovat ympäristöystävällisiä ilman kanavointi- ja suodatusjärjestelmien ansiosta. Nämä koneet parantavat energiatehokkuutta ja  kuituteknologia minimoi huoltotarpeen. Ilmanpäästöjen osalta yritys täyttää kaikki ympäristömääräykset, valvoo päästöjä ja pyrkii niiden vähentämiseen asetusten mukaisesti.

Jauhemaalaus suoritetaan uudella automatisoidulla tuotantolinjalla, joka on varustettu tehokkaimmilla suodattimilla UNI EN16985:2019 standardin mukaisesti. Tämä laitos sisältää älykkäät toiminnot, jotka optimoivat tuotannon sekä minimoivat materiaalin ja energian hukkaa. Mara käyttää kromituotteissaan vain ympäristöystävällistä Trivalent Chromea, joka ei sisällä syöpää aiheuttavia alkuaineita eikä tuota ympäristölle haitallista jätettä.

Mara pyrkii käyttämään kierrätysmateriaaleja tuotteiden valmistuksessa. Kaikki Mara tuotteet ovat myös purettavissa osiin ja kierrätettävissä elinkaarensa lopussa. Kierrättämistä helpottaa se, että tuotteissa ei ole elektronisia osia.

Loto Recycled on ajaton ja moderni kierrätetystä polypropyleenistä valmistettu tuoli, jota on saatavilla kolmessa eri värissä. Tuote on myös verhoiltavissa. Tuoliin saa lisäosana käsinojaan kiinnitettävän kirjoistusalustan ja helan rivikytkentää varten. Tuolien varastointia varten on mallistossa myös tuolivaunu. Loto on eettinen ja kestävä valinta.