Globo.fi | Globo Oy
27230
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-27230,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.0.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Kestävän työn muotoilua

Kestävä työ luo pitkäaikaista hyvinvointia, kasvattaa voimavaroja ja tarjoaa mahdollisuuden uuden oppimiseen. Työn muotoilu lisää sopusointua työn sisällön, työntekijän ja työyhteisön välillä. Tämä sopusointu luo kestävää työtä. Toteutamme työn muotoilua haastattelun, ohjauksen ja sovittelun avulla. Haastattelu keskittyy kokemuksen kartoittamiseen, ohjaus toiminnan kehittämiseen ja sovittelu yhteistyön parantamiseen. Kaikkia palveluja ohjaa kestävän kehityksen arvopohja.
Toimintaamme ohjaa kestävän työn neljä ulottuvuutta

Kestävä työ

Kestävän työn neljä ulottuvuutta ovat inhimillinen, sosiaalinen, ekologinen ja taloudellinen kestävyys.  Inhimillinen ulottuvuus huomio sen, että asiakkaat voivat työskennellä elämänarvojensa mukaan, tehokkaasti sekä terveytensä ja työkykynsä säilyttäen. Keskeistä on omien vahvuuksien tuntemus. Sosiaalinen ulottuvuus arvioi, miten tarkasteltava toiminta vaikuttaa muihin ihmisiin. Se perustana on oikeudenmukaisuus. Ekologisuus tarkastelee valintojen ja päätösten vaikutusta ympäristöön. Taloudellinen näkökulma huomio, että asiakkailla on käytössään tarvittavat resurssit tavoitteidensa saavuttamiseen. Työssämme painottuu inhimillisen ja sosiaalisen kestävyyden kehittäminen haastattelua, ohjausta ja sovittelua käyttäen.

Työn muotoilu

Työn muotoilulla tarkoitamme toimintaa, jossa työtä kehitetään kokeilujen kautta. Siihen kuuluu työn sisällön tarkastelua sekä toiminnan ja tehtävien muokkausta niin, että työ on luo uusi voimavaroja ja tarjoaa mahdollisuuden oppimiseen. Se pitää sisällään työhön liittyvien tunteiden, ajatusten ja arvojen tarkastelua sekä muokkausta. Siihen kuuluu omien vahvuuksien kehittäminen ja hyvän suhteen luominen omaan työrooliin. Siihen kuuluu myös hyvän suhteen ja vuorovaikutuksen luominen muihin työyhteisön jäseniin. Keskeistä on myös työn tarkoituksen ja merkityksen kirkastaminen. Työn muotoilu on prosessi, joka etenee kokeilujen kautta kohti haluttua muutosta.

Prosessi etenee kokeilujen kautta kohti haluttua muutosta
Olen toiminut sisustamisen ja muotoilun parissa yli 20 vuotta erilaisissa tehtävissä mukaan lukien tuote- ja mallistonkehitys sekä kansainvälinen osto -ja myyntitoiminta, B2B ja yrittäjyys. Työympäristöt ovat vaihdelleet tehtaalta vähittäiskaupan kautta kansainvälisen sisustamisen näyttämöille. Viime vuosina olen toiminut muotoilualan agenttina. Matkan varrella olen opiskellut valmentamista, työnohjausta ja sovittelua. Tästä alkoi työurani toinen polku kestävän työn muotoilijana.

Petri Gustafsson

toimitusjohtaja

haastattelu, ohjaus & sovittelu

+ 358 50 520 6443

petri@globo.fi

yli 20 vuoden liiketoimintakokemus :

kansainvälinen osto- ja myyntitoiminta

tuote – ja mallistonkehitys

B2B & neuvottelut

yrittäjä

Koulutus:

Työyhteisösovittelun erityisosaaja 2019

Ratkaisukeskeinen valmentaja 2005 ja työnohjaaja 2014

Toiminnallisen ryhmätyönohjaaja (TRO) 2008

Kauppatieteiden maisteri (KTM) 1995