Teollinen muotoilija

Vuonna 1963 perustettu perheyritys Pedrali on teollisen muotoilun edelläkävijä. Tuotteet valmistetaan yrityksen Italiassa sijaitsevilla tehtailla. Yrityksen puukalusteiden tuotanto on Manzanossa ja pääkonttori on Bergamossa, jossa on myös vaikuttavat 100.000 neliömetriä modernia tuotantotilaa. Pedrali on yritys, joka panostaa paljon materiaalien tutkimiseen, tarkkaan tuotantoteknologiaan ja kestävään kehitykseen.
Mallisto on syntynyt yhteistyössä kansainvälisten muotoilijoiden kanssa. Tuotteet ovat voittaneet lukuisia kansainvälisiä palkintoja mm. Compasso d’Oro ADI, German Design Award ja Red Dot Design Award. Mallistoa viedään yli 100 maahan ja tuotteita on käytetty innovatiivisissa projekteissa toimistoissa, hotelleissa, ravintoloissa ja julkissa tiloissa ympäri maailman. Yritys on suurin projektikalusteiden valmistaja Italiassa.

Pedrali on sitoutunut laadukkaiden tuotteiden valmistukseen kestävän kehityksen periaattein. Tuotteet on suunniteltu ja testattu vaativaan projektikäyttöön. Niiden elinkaari on pitkä ja lopuksi ne voidaan purkaa kierrätystä varten. Tuotantoprosessin aikana kiinnitetään erityistä huomiota käytettyihin materiaaleihin, raaka-aineiden kulutukseen, resurssien optimointiin, jätehuoltoon ja päästöjen hallintaan. Raaka-aineena käytettään FSC sertifioitua puuta, tuotannolla on ISO 14001 ympäristösertifikaatti ja koko tuotannon laadun varmistaa ISO 9001. Muovituotteet on valmistettu korkealaatuisista raaka-aineista, ja ne ovat kierrätettäviä ja ympäristöystävällisiä. Vuonna 2020 yritys lanseerasi ensimmäiset kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistetut tuolit. Puutuotteiden pintakäsittelyssä käytetään biopohjaisia pintakäsittelyaineita joiden avulla minimoidaan VOC -päästöt tuotannossa.

Pedrali tarjoaa hyvin laajan valikoiman tarkkaan suunniteltuja tuotteita – tuoleja, baarituoleja ja pöytiä, aulatuolit ja -sohvat, penkit, baaritiskejä ja valaisimia. Vuosittain pidettävät Milanon -messut muodostavat kohokohdan uusien tuotteiden lanseeraukselle. Viime vuonna osaston teemana oli #PedraliPalaceofWonders. Tämä Calvi Brambilla -arkkitehtien suunnittelema osasto voitti German Design Awardin. Messuosasto on visuaalinen tarina, jonka pääosissa ovat uutuustuotteet. Tässä uusimpia tuotteita kahdelta viime vuodelta: